– Hva er det som har skjedd, spør de to restaurantgjestene da BT kommer bort for å spørre om akkurat det samme.

I to timer har de sittet og kost seg på Peppes på Danmarksplass. De fikk ikke med seg dramatikken da en gutt troppet opp med et skytevåpen og prøvde å true til seg penger.

Da vi forklarer dem at det har skjedd et væpnet ransforsøk mens de har fortært dagens middag, blir de veldig overrasket.

– Det må ha vært en veldig stillfaren raner, sier de to lattermildt.

Truet med våpen

21.35 fikk politiet melding om at en ungdom hadde prøvd å true til seg penger fra restauranten med et skytevåpen. Raneren løp fra stedet uten å få med seg noe.

– Ranet skjedde her like innefor døren, så jeg tror ikke det var noen av gjestene som fikk med seg noe, sier en av politibetjentene på stedet.

Mye tyder på at hun har rett.

– Vi så at politiet kom, men vi trodde bare de ville spise, sier Hansen og Haugs.

De synes det er beundringsverdig at de ansatte har klart å opptre helt som normalt i en slik situasjon.

– De kom med pizza og drikke og regning på helt vanlig måte. De har opptrådt veldig proft, sier Hansen.

På frifot

Men da BT henvendte seg var de tydelig preget av det som hadde skjedd. Ingen ville snakke med avisen, men viste til Peppes sentralt.

Restauranten stengte dessuten en time tidligere enn normalt på grunn av det som hadde skjedd.

Gjerningsmannen er beskrevet som en gutt i 16— til 18-årsalderen. Han er beskrevet som rundt 180 cm høy med lue, solbriller, grønn jakke og vide bukser.

– Det er observert en person på Storetveit som kan svare til beskrivelsen, men vi har ikke fått tak i ham. Vi vet heller ikke om det er rett person. Vi fortsetter letingen, sier operasjonsleder Per Stiegler til bt.no.

BJØRN ERIK LARSEN