ANDERS WAAGE NILSEN

Men ranerne mislyktes. De ble oppdaget av vektere før de rakk å tiltvinge seg penger. Flere av menneskene som oppholdt seg på bystasjonen følte seg truet av våpenet den ene av de to bar med seg. En av vekterne forteller til BT at han fikk stukket løpet på den avsagde haglen opp i ansiktet.

Han beskriver øyeblikket slik:

— Raneren sa ingenting. Jeg sa ingenting. Så begynte han å løpe mot døren.

Våpen under jakken Målet til ranerne var trolig å få fingrene i oppgjøret i kassen på Burger King, som nettopp hadde stengt for kvelden.

— Jeg hørte lyden av at noen løp, og oppdaget to menn med finlandshette og caps på hodet, forteller Sergio Romero, som ventet på tur på apoteket sammen med sin kone og barna Javier (10) og Fabio (6). Det var tiåringen som oppdaget at det dreide seg om et ran.

— Den ene mannen hadde et våpen under jakken, forklarer Javier Romero. Han synes opplevelsen var ekkel.

— Det blir ikke det samme å gå på Bystasjonen heretter, mener han.

De ansatte på ved snackbaren stod helt bakerst i lokalet, og merket lite til at noen forsøkte å rane dem.

— Ranerne ble oppdaget og stakk av før de kom skikkelig inn i lokalet. De fikk ikke med seg noen penger, sier manager ved Burger King, Marita Brudeseth. Hun legger til:

— Vi har aldri opplevd noe sånt tidligere. Dette er ganske skremmende.

Bevæpnet politi Politiet satte inn store ressurser på å kapre de to ranerne.

— Vi ser på dette som alvorlig, og har sendt ut bevæpnede patruljer for å lete etter ranerne i Bergen sentrum, sier vaktsjef Rasmus Eikemo.

— Her i byen har vi vært forskånet for sånne forhold. Dersom dette er en trend er det en uheldig utvikling, sier han.

Polittiet har fått følgende signalement på ranerne:

To menn, rundt 175 cm høy, og iført sort finlandshette. Den ene hadde hettegenser over hodet, mens den andre hadde på seg hvit lue og grå genser.

ØYENVITNER: - Ranerne tok fram våpenet og siktet på vekterne som løp etter dem, forteller Sergio Romero. Han var vitne til ransforsøket sammen med barna Javier (10) og Fabio (6). (Foto: Anders Waage Nilsen)