Mannen ble onsdag dømt til ett år og åtte måneders fengsel for vold og trusler.

Offeret fikk uønsket besøk første gang 26. oktober i fjor. Da kom en bekjent og ransmannen på døren hans midt på natten. Offeret og den dømte hadde aldri sett hverandre før episoden.

23-åringen nøyde seg ikke med å kreve inn 200 kroner som offeret skyldte, men sa han hadde våpen og tok med seg både Playstation, lommebok, mobiltelefon og diverse andre småting.

Fire dager seinere kom mannen tilbake, og trampet rett inn i leiligheten. Da fant han en kniv i en arbeidsbukse og truet til seg mobiltelefon, busskort, kontanter og flere id-kort.

Seinere samme dag kom han like godt tilbake i taxi for å hente med seg offerets glassbord.

Og marerittet var ennå ikke over. Bare to dager seinere knuste 23-åringen ruten i inngangsdøren og låste seg inn igjen i 01.30-tiden.

Mannen i leiligheten lå på sofaen og sov, og våknet brått av at raneren stod over ham med en hammer. Han mente offeret hadde stjålet en tv av ham, og ville ha den tilbake. Han truet med å komme tilbake hver dag hvis han ikke fikk tv-en sin. Samtidig rispet han mannen i armen men en sprøytespiss og sa at han hadde HIV.

Denne gangen tok han med seg en mobiltelefon, et busskort og en pakke tobakk.

Offeret ble så redd etter den siste episoden at han søkte tilflukt hos venner. Han slite fremdeles med angst og uro, og har han flyttet til en helt annen bydel for å få fred.

23-åringen er domfelt seks ganger tidligere, tre ganger for ran. Han har rusproblemer, men er allerede i behandling i varetektsperioden. Han har gitt uttrykk at han er svært motivert for å bli rusfri, og retten har derfor beslutte at han skal få fortsette med behandling som soning.