• Tarvelig, sier politiet.

Rundt klokken 21 fredag kveld skal en kvinnelig Megafonselger ha blitt ranet og spyttet på av en eldre mann i Strømgaten.

— Veldig lei seg

— Hun kom inn til oss rundt 21.15 og var veldig lei seg, forteller Terje Hilland, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til bt.no.

Han forteller at kvinnen ble frastjålet rundt 400 kroner, pluss alle Megafon-bladene hun hadde med seg.

— Ble spyttet på

— I tillegg har mannen spyttet på henne og kalt henne diverse stygge ting. Deretter skal han ha gått videre mot sentrum. Det hele er ganske tarvelig, sier Hilland.

Han beskriver mannen som rundt 60 år, med grått hår og skjegg. Han skal være kledd i skinnjakke og dongeribukse.

Ber folk si ifra

— Folk må gjerne si ifra om de ser denne mannen, vi tar imot opplysninger med takk.

Operasjonslederen forteller at politiet ikke har noen egen patrulje på utkikk etter mannen, men at patruljene som kjører rundt i sentrum fredag kveld holder øynene åpne.

- Drøyeste hittil

— Dette er veldig, veldig trist. Dette er det drøyeste tilfellet jeg har hørt om, sier Petter Lønningen, konstituert redaktør i Megafon, til bt.no.

Han forteller at slike episoder heldigvis ikke forekommer ofte, og at de aller fleste Megafon-selgere føler seg trygge. Han er imidlertid godt kjent med at ikke alle er enige i tilbudet Megafon gir.

— Jeg har selv gått hjem en sen kveld med nyeste Megafon under armen og fått stygge tilrop fra folk som tror jeg er en selger, sier han.

Ikke alle ruser seg

Han forteller at langt ifra alle som selger Megafon er rusmiddelavhengige. Mange kan ha psykiske lidelser og problemer som for eksempel sosial angst.

— Det er trist at man man kan tillate seg å gjøre sånt mot sine medmennesker, sier han.

Han forteller at Megafon vil følge opp selgeren som ble ranet så godt de kan.