• Jeg trodde det var slutten, sier 60-åringen som natt til lørdag ble ranet og kastet i en elv i Åsane.

I dag skrev Åsane Tidende historien om den 60 år gamle mannen som ble brutalt ranet og dumpet i elven ved Åsane Terminal natt til forrige lørdag.

Mannen var på vei hjem etter å ha feiret bursdagen sin i Bergen sentrum sammen med gode venner, da han ble overfalt og ranet av fire ukjente gjerningsmenn.

De fire mennene kom med anklager mot mannen, som han selv ikke skjønte noe av.

Kavde i elven

— Jeg sa til dem at det måtte være en misforståelse, men de bare fortsatte å gyve løs på meg, sier 60-åringen som viser Bergens Tidende hva som skjedde ved Åsane terminalen natt til lørdag.

Etter å ha blitt slått og sparket ble han til sist presset ut i elven som renner like ved terminalen.

— Jeg lå uti med hele meg og strevde for å komme meg opp igjen. De hindret meg med slag og spark, forklarer den rolige og sindige mannen.

Da de fire mennene hadde fått med seg det de skulle, kunne 60-åringen stavre seg opp av elven og vaklende begynne på reisen hjem til sin bolig, noen kilometer unna.

Sjokkert mor

Da han kom hjem til sin mor på 87 år la han seg bare rett ned, utmattet av mishandlingen.

— Dette har vært en uhyggelig opplevelse. Jeg blir syk av bare å tenke på hva som kunne skjedd, sier 87-åringen.

Politiet har dårlige observasjoner av de fire mennene som skal ha angrepet og ranet 60-åringen. Litt av årsaken til det er at mennene i tillegg til å ta fra mannen lommebok og mobil også tok fra ham brillene som han er avhengig av.

— Jeg har lett etter dem her, men finner dem ikke. De ligger vel ett eller annet sted i elven, sier 60-åringen.

- Troverdig beskrivelse

Han er glad for at han ikke ble liggende i elven i svime som følge av mishandlingen.

— Hadde jeg ikke vært våken, hadde jeg nok ikke vært her nå. Jeg kunne druknet, sier 60-åringen, som innrømmer at han trodde hans siste time var kommet da han ble angrepet.

Politiet håper at vitner til hendelsen kan melde seg. Politiet ser etter fire menn i 20-årsalderen, der en av de involverte skal ha lyst bølgete hår.

— 60-åringen har gitt en troverdig beskrivelse av det som skjedde. Vi er svært interessert i tips fra publikum som kan være med å oppklare denne saken, sier politiførstebetjent Trond Berge.

VEGARD VALDE