Torsdag ettermiddag er fortsatt ingen pågrepet etter ranet på Nattlandsfjellet i går.

— Det er ikke noe nytt i saken. Ingen er pågrepet, og vi har ingen mistenkte, sier Rigmor Isehaug, leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Mannen som ble ranet var i avhør i går, men det skal ikke ha kommet frem nye opplysninger ut over det som er kjent, ifølge Isehaug.

— Det er for tidlig å si noe om resultatene etter de kriminaltekniske undersøkelsene, så vi har ikke noe mer å gå etter enn det vi hadde i går, sier hun.

Skutt i hodet

Det var onsdag morgen at to maskerte personer skal ha truet seg inn i en stor enebolig på Nattlandsfjellet, der de skal ha overfalt og ranet en mann i 50-årene.

— Mannen ble truet med det som trolig er en softgun, og de har faktisk skutt ham i hodet med dette våpenet, sa operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til bt.no onsdag.

Gjerningsmennene skal ikke ha fått med seg penger, som de var ute etter, men i stedet tatt med seg telefoner da de forlot stedet, ifølge politiet.

Mannen ble ikke alvorlig skadet, og ble kjørt til legevakten.

— Han har merker i hodet som kan tyde på at det var en såkalt softgun som ble brukt, sier Myrtvedt.

Politiet gjorde i går kriminaltekniske undersøkelser i og rundt boligen.

Søkte med hund

— Vi har ikke mye å gå på, i og med at de to var maskerte. Vi har en nøye gjennomgang av huset for å sikre spor, og skal snakke med fornærmede og naboer, sa Myrtvedt.

Politiet har også søkt med hund i området rundt boligen. Kriminalteknikere er fortsatt på stedet, og jobber med å sikre spor i boligen.

— Mannen som ble truet er hos politet nå og holder på å bli avhørt, sa Myrtvedt ved 13.50-tiden onsdag ettermiddag.

HUNDESØK: Politiet søkte i ettermiddag med hund i området rundt boligen.
ERLEND LANGELAND HAUGEN