Ranet skjedde lørdag kveld utenfor minibanken i Sandbrogaten, like ved Dreggen Hotell. En 53 år gammel mann hadde akkurat tastet inn koden sin da en mann kom mot ham med en glassflaske i hånden.

— Raneren slo til 53-åringen i hodet, og traff ham rett over høyre øre. Slaget var så hardt at mannen falt i bakken, men han er ikke alvorlig skadet, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved volds- og sedelighetsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

Ransmannen truet deretter med å drepe den livredde mannen mens han lå på bakken.

— 53-åringen rullet seg rundt, klarte å komme seg opp, og løp mot Dreggen Hotell. Raneren fulgte etter ham, og opptrådte aggressivt, sier Lian Mathiesen. 53-åringen ropte til en person som sto på parkeringsplassen ved Norges bank for å få hjelp. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med denne personen. Ransofferet kom seg inn i resepsjonen på hotellet, og betjeningen varslet politiet. Raneren rasket med seg 53-åringens penger fra minibanken, og forsvant. Han er fortsatt på frifot.

Raneren er en mann i 20-årene. Han skal være 1,85 - 1,90 høy, og var iført grønn jakke med hette som var snørt sammen foran ansiktet og blå dongeribukse.

— Vi etterlyser vitner som var på stedet rundt klokken 21 25 lørdag kveld, spesielt personen som sto på parkeringsplassen og må ha sett det som skjedde. I tillegg ønsker vi å komme i kontakt med personer som oppholdt seg i Sandbrogaten og foran Norges Bank på denne tiden, sier Lian Mathiesen.

En annen minibankkunde ble ranet på samme sted for et par år siden.