— Den ene raneren pekte på kvinnen med en dobbeltløpet "side-by-side" hagle, den andre var bevæpnet med en hammer. De tvang kvinnen til å åpne opp bompengeboden, forteller lensmann Reidar Færestrand ved Stord lensmannskontor til bt.no.

Ranet skal ha skjedd om lag klokken 02.30 i natt. Politiet fikk melding om ranet klokken 02.52.

Tvang inn på do

Etter å ha tatt med seg det de kom til av kontanter, beordret ranerne den 39 år gamle securitas-kvinnen, inn på toalettet. Kvinnen skal ha forklart at hun der fikk så massive trusler at det gikk litt tid, før hun torde å gå åpne døren og varsle politiet.

— Kvinnen ble naturlig nok veldig skremt. Hun har snakket med helsepersonell på Stord sykehus i natt. Videre oppfølging av henne regner jeg med at arbeidsgiveren tar seg av, sier lensmann Færestrand.

Usikkert ransutbytte

Ranerne truet til seg kontantbeholdningen ved bomstasjonen, men det er usikkert hvor stort beløp de fikk med seg.

— De har tilfredsstillende rutiner når det gjelder oppbevaring av penger på bomstasjonen. Det var derfor ikke et veldig stort beløp ranerne fikk med seg. I ettertid vil vi selvsagt gå gjennom varslingsrutinene, men i utgangspunktet virker de tilfredsstillende, mener Stord-lensmannen.

Voksne ranere

— Vi leter etter to godt voksne ranere, pluss minus 30 år gamle. Begge er cirka 180 cm høye og har middels legemsbygning. Begge skal være kledd i blå fleecejakker. Den ene hadde blå dongeribukse, mens den andre hadde en rød bukse. Begge skal ha snakket sunnhordlandsdialekt, forteller lensmann Færestrand..

Folk som har vært i området både i perioden før og etter ranet, bes kontakte Stord lensmannskontor på 53 40 28 00.

Hunder fulgte spor

Politiet rykket i natt ut bevæpnet og med hunder til bomstasjonen på Føyno. Hunder fulgte spor fra bompengestasjonen til et sted ranerne muligens har parkert bilen sin.

Politiet tror ranerne har parkert bilen i nærheten og tatt seg frem til bompengeboden derfra til fots. De vil likevel ikke utelukke at ranerne kan ha tatt seg frem med båt til Føyno.

Videoovervåket

Bompengestasjonen på Føyno er videoovervåket. Politiet kan derfor ha sikret seg bilder av ranerne.

Politiet vil ikke bekrefte om de har bilder.

Dårlig butikk å rane bompengeboder

Securitas betjener bompengestasjonen på Føyno for Sunnhordland Bru- og Tunnelselskap. Alle vaktene på bompengestasjonen i Trekantsambandet er ansatt i Securitas.

— Vi ønsker ikke å kommentere hvilke sikkerhetstiltak vi har i bompengebodene. Generelt kan jeg si at sikkerhetstiltakene både av folk og penger er gode. Derfor vet de fleste at det dårlig butikk å rane en bompengebod, sier avdelingssjef Kjell-Inge Thorkildsen i Securitas Bergen.

Thorkildsen forsikrer at kvinnen som ble utsatt for ranet i natt blir fulgt opp av helsepersonell.

Ingen av bompengebodene rundt Bergen har tidligere blitt ranet, opplyser Thorkildsen. Det var for noen år siden et forsøk på ran av bompengeboden ved Askøybroen, men det var en person som ble tvunget til å forsøk på ran. Dette forsøket lykkes ikke.

RANET I NATT: Kvinnen satt i denne bompengeboden på Føyno i Trekantsambandet, da to maskerte ranere i natt dukket opp fots og truet til seg kontantbeholdningen. Politiet har nå sperret av området. <br/> FOTO: OVE ARNE OLDERKJÆR