Jan Valeur, daglig leder i Bergen Taxi, bekrefter at det er samme sjåfør som er ranet to ganger tidligere de siste månedene, som ble ranet for tredje gang i natt.

— Hva tenker du om samme sjåfør er så ransutsatt?

— Det vil jeg ikke spekulere i. Det er politiet som skal etterforske saken, sier Valeur.

- Unormalt med så hyppige ran Han understreker at de har gode rutiner for på håndtere slike situasjoner.

— Våre nødsystemet ble iverksatt som de skal i natt, og sjåføren ble også kjørt hjem av en kollega. Han vil også få tilbud om oppfølging i etterkant dersom det er behov for det, sier Valeur.

Han understreker at drosjeran heldigvis ikke skjer veldig ofte.

— I snitt skjer slike alvorlige hendelser kanskje en eller to ganger i løpet av et år. Det er unormalt med så hyppige ran, sier han.

Tekniske undersøkelser

Fungerende etterforskningsleder Grunde Næss ved Fana politistasjon sier torsdag formiddag at de jobber med å få tatt et ordentlig avhør av sjåføren, som er i 20-årene.

— Sjåføren skal i avhør snart, samt at vi gjør tekniske undersøkelser av drosjen. Vi har fått inn en del tips om personer som kan ligne på gjerningsmannen. Men vi har ingen mistenkte, og det var ingen direkte vitner, sier Næss.

Avsluttet søket Raneren var ifølge anmeldelsen passasjer i drosjen. Næss har ingen kommentar til at sjåføren skal ha blitt ranet to ganger tidligere de siste månedene.

— Det vil jeg ikke bekrefte. Vi prøver å få bredt og detaljert bilde av det som har skjedd, så får vi se ut fra avhøret hva vi gjør videre, sier etterforskningslederen.

Torsdag formiddag har politiet avsluttet søket etter gjerningsmannen.

La på sprang

Det var ved 3-tiden i natt fikk drosjesjåføren seg en kraftig støkk.

— En mann i 20-årene skal ha rettet pistol mot ham og truet til seg lommeboken, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Mannen la deretter på sprang.

Hendelsen skjedde i Nesttunbrekka. Væpnet politi lette etter mannen i hele natt - uten resultat.

— Vi brukte hunder, uten resultat. Letingen fortsetter i morgentimene, sier Wallestad.

Mannen beskrives som afrikansk, i 20-årene og med tynn kroppsbygning. Han skal ha hatt mørke klær.

Sjåføren er tatt hånd om av kolleger. Oppskaket, men ellers uskadet.