«Dette er et ran. Gi meg pengene – jeg nøler ikke med å skyte dersom jeg ikke får det som jeg vil», skal den 34 år gamle mannen ha uttalt til betjeningen ved Sandviken Dagligvare under ranet i februar i fjor. Samtidig rettet han luftpistolen mot dem. Raneren hadde hette over hodet og et skjerf over munnen.

Som følge av dette med fikk han med seg et pengeskrin med om lag 3400 kroner. Men han kom seg ikke særlig langt: utenfor butikken falt han over ende på sykkelen, og ble overmannet av butikkeieren. Da kom politiet og 34-åringen tilsto ranet.

Beklaget seg

I retten kom det frem at 34-åringen ikke virket truende, men usikker, mens ranet pågikk. Han beklaget seg og forklarte at han syntes det var leit at han måtte gjennomføre ranet.

Mannen har forklart at han var på desperat pengejakt, og at han var blitt truet med vold på grunn av uoppgjort narkotikagjeld. At han ranet denne butikken, var helt tilfeldig.

Fengselsstraff

I tillegg til ranet, ble mannen dømt for to tilfeller av heleri, ett tyveri, brudd på våpenloven, en grov narkotikaforbrytelse og brudd av narkotika.

Bergen tingrett satte straffen til fengsel i ett år og sek småneder, hvor ni måneder ble gjort betinget.