• To menn med finlandshetter la meg i bakken. De teipet meg over munnen så jeg ikke skulle skrike, forteller den 21 år gamle kvinnen.

Natt til mandag ble hun brutalt overfalt på jobb i gatekjøkkenet på Nøstet. Den ene gjerningsmannen presset kvinnens hode mot gulvet mens den andre forsøkte å åpne kasseapparatet.

— Jeg var ikke så redd. Heldigvis hadde de ikke noe våpen. Da ville det vært mye verre. Dessuten sa de hele tiden at det bare var pengene de var ute etter. De ville ikke skade meg, forteller 21-åringen.

Klarte ikke å åpne kassen

Det var ved 0445 tiden mandag de to maskerte mennene banket på bakdøren til Bon Appetitt Nøstet. Gatekjøkkenet var da stengt, og den 21 år gamle kvinnen var alene igjen i lokalet.

— Det hele skjedde veldig fort. Plutselig lå jeg på gulvet.

Gjerningsmennene fikk store problemer med å åpne kassen. Til slutt måtte 21-åringen åpne den. Ranerne fikk med seg drøyt 14.000 kroner.

— Jeg visste at vi var forsikret. Derfor var jeg ikke bekymret for pengene.

Før de forlot lokalet ga ranerne klar beskjed om at 21-åringen ikke måtte ringe politiet. De teipet over munnen hennes for å forsikre seg om at hun ikke skulle rope om hjelp.

Som i Oslo

21-åringen satt mandag i lange avhør hos politiet. Da BT kontaktet henne hadde hun ikke sovet på over ett døgn.

— Jeg skal forsøke å komme meg tilbake på nattevakt så fort som mulig. Det blir bare verre hvis jeg ikke går på jobb, sier kvinnen.

Daglig leder og innehaver av gatekjøkkenet, Per Ivar Grung, er rystet over ranet.

— Nå begynner vi å få Oslo-tendenser her i byen. Vi har brukt mange penger på å sikre oss mot ran, men det er tydeligvis ikke nok, sier Grung.

IKKE SKADD: Kvinnen skal ikke ha kommet fysisk til skade i ranet, som skjedde ved 0445-tiden natt til mandag.
ØRJAN DEISZ