DAG IDAR TRYGGESTAD

Tidligere på dagen hadde han lest avisen, hvor politiet etterlyste to menn i forbindelse med et ran og et ransforsøk på Gyldenpris i helgen.

Både signalement og tidspunkt passet på 20-åringen.

— Han leste artikkelen og kom til at det var dette han hadde vært med på, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Sentrum politistasjon.

Dermed bar det rett i arresten for 20-åringen. Hans forklaring førte til at en 17 år gammel gutt ble pågrepet. Begge er nå siktet for ran og ransforsøk.

— De to mennene er ubeskrevne blad for oss. Sånn sett ville det blitt vanskelig å løse denne saken uten 20-åringens bidrag, sier Lian Mathiesen.

— Der vel ikke hverdagskost at ranere står på trappen og vil inn hos dere?

— Nei, det opplever vi nok sjelden, sier politisjefen.

De to karene satt i går i lange avhør. 20-åringen ble først løslatt, mens yngstemann satt i avhør utover kvelden. Politiet har ikke funnet at det er behov for å fremstille dem for fengsling.

Mye tyder på at det dreier seg om fyllerør som har tatt av, og som nå kan få svært alvorlige konsekvenser. Det ene offeret har forklart til politiet at han følte situasjon svært truende og at han derfor ikke våget annet enn å gi fra seg penger. 23-åringen som ble utsatt for ransforsøk, greide å komme seg unna idet en taxi kom til stedet.