• Nå skjer det her også, tenkte Else-Karin Bache (29) da raneren trakk frem en sprøytespiss.

Like før klokken 8 fredag morgen kommer en mann med mørk hettegenser inn på Narvesen i Olav Kyrres gate i Bergen sentrum. Han venter til de andre kundene har gått ut av butikken. Han går frem til disken og rekker ut hånden. 29 år gamle Else-Karin Bache er alene på jobb.

— Jeg kvapp til og rygget bakover. Jeg tenkte at nå skjer det her også, forteller Bache.

Mannen holder frem en sprøytespiss og forlanger penger. Han er bare interessert i sedler. Kiosken har nettopp åpnet, så det blir ikke noe rekordutbytte for ransmannen.

— Han var rolig. Han hevet ikke stemmen, og var ikke voldelig. Men han kunne jo fort ha blitt det hvis han ikke hadde fått pengene. Før han tok pengene og gikk beklaget han at han hadde ranet meg.

- Må regne med ran

Bache har jobbet hos Narvesen i tre og et halvt år, men har ikke opplevd å bli ranet før. Hun kjenner ikke til at noen andre er blitt det i akkurat denne kiosken heller.

— Jeg har jo hørt om flere sprøyteran i andre kiosker i nærheten. Det er jo egentlig noe en må regne med når en jobber i en kiosk i sentrum.

Hun anslår at mannen fikk med seg rundt 4000 kroner fra kassen.

Jakter på raneren

Politiet leter nå etter gjerningsmannen.

— Vi er veldig interessert i tips hvis noen har sett noe mistenkelig i Olav Kyrres gate rundt klokken 8 fredag morgen, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.

Han beskriver raneren som rundt 170 cm høy og tydelig narkoman. Mannen har et rødt merke på kinnet og var kledd i dongeribukse og grå hettegenser.

ÅPENT: Kiosken er ikke stengt etter episoden fredag morgen.
RUNE STØLÅS