Etter ranet, som skjedde like ved Oasen kjøpesenter 24. januar, delte de to guttene ransutbyttet på 9500 kroner mellom seg og kastet vesken fra seg.

– Vi mistenkte tidlig at de var to om ranet, sier Steinar Myrseth, politioverbetjent ved Fyllingsdalen politistasjon.

Gutten som hjalp den gamle damen meldte seg nemlig aldri, til tross for at politiet ba vitner om å ta kontakt.

Politistasjonen i Fyllingsdalen har brukt mye ressurser på å etterforske ranet, og Sydvesten skrev i går at to gutter nå er tatt for den grove episoden.

– Dette er et resultat av grundig etterforskning. I utgangspunktet visste vi ingenting, men begynte å nøste oss inn på hvilke ungdommer som var ute i Fyllingsdalen denne kvelden, sier Myrseth til BT.

Han synes det er viktig at ungdommer forstår at denne type kriminalitet ikke er noen lett vei til penger, og håper at det nitide politiarbeidet vil gi positive ringvirkninger nå som ranerne er tatt.

– Dette var et veldig grovt ran. Jeg tror ikke disse ungdommen forsto alvoret i det de hadde gjort. Nå håper vi at andre ungdommer vil la være å gjøre det samme. Vi vil absolutt ikke ha slik kriminalitet, sier Myrseth.

– Hvordan går det med offeret?

– Det ser ut til å gå bra etter forholdene. Hun går fremdeles ut og gjør sine ærend, sier Myrseth.

Guttene ble tatt fordi de ble fanget opp av et overvåkingskamera på Oasen. Selve ranet er ikke filmet, men guttene sa i tidlige avhør at de ikke hadde vært på kjøpesentret i det aktuelle tidsrommet. Det stemte altså ikke, og ga politiet en indikasjon på at guttene løy..

Sannheten var at de hadde observert at den gamle damen tok ut et større pengebeløp i banken på Oasen, og at de planla ranet.

I de siste avhørene har de begge innrømmet at de har stått sammen om ranet.

Ungguttene har aldri tidligere vært i politiets søkelys, men er nå siktet for grovt ran.