Klokken 20.55 mandag kveld ble en 18 år gammel mann ranet i Langeskogen. Langeskogen ligger i området Grønnestølen og Krambua.

— To fingrer i øynene

  • Den 18 år gamle gutten gikk på kveldstur i Langeskogen. Han hadde gått to minutter innover i skogen fra Krambua, da han møtte to menn som kom mot han. Den ene stikker to fingre inn i øynene på 18-åringen og sparker han med kneet i magen, sier politioverbetjent Lars Morten Lothe ved Bergen Vest politistasjon til bt.no.

Mennene forlanger at han skal gi dem telefonen sin, på gebrokkent engelsk.

Sparker og slår

  • De tar MP3-spilleren hans, en Ipod. Så slår og sparker de ham i magen, før de går videre i retning Krambua, sier Lothe.

18-åringen forklarer at det kom en annen mann på turstien. De to mennene gikk på han også, men han løp. Gjerningsmennene løp etter, men 18-åringen tror den andre turgåeren kom seg vekk.

— Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med denne turgåeren. Flott om han kan ringe Rune Mjelde ved Bergen Vest politistasjon på 55 51 85 00, sier Lothe.

- Østeuropeisk utseende

De to gjerningsmennene blir begge beskrevet til å være i alderen 25 til 30 år, om lag 170 – 175 centimeter høye, med kraftig kroppsbygning og med østeuropeisk utseende. De snakker gebrokkent engelsk.

— Den ene hadde en lue. Den andre kort, mørkt hår og en mørk jakke uten hette, sier Lothe.

18-åring fikk meldt fra til politiet med mobiltelefonen, som ranerne ikke fikk med seg. Han har vært hos lege. Han skal ha hevelse på begge øynene, rift på det ene øyet, smerter og kraftig hodeverk.