EIRIK MELING

— Det var fint vær da vi kikket ut vinduet i formiddag, men innen vi kom oss ut var det borte, sier Remøy.

Paret ligger strekk ut på gresset på Sverresborg. Vinden blåser og solen er skjult av grå skyer.

— Fryser du?

— Tja, vi har prøvd å legge oss i le for vinden, så det er ikke så galt, sier Remøy.

Pasquine er fra Boston i USA og synes den norske sommeren er kald.

— Jeg er vant med varmere somre, sier han.

Ikke mye penvær igjen

Remøy mener årets sommer har vært på det jevne.

— Det har vel vært noen bra perioder, men før du får stablet deg på beina og kommet deg ut for å nyte godværet så er det borte, sier Remøy.

Og det ustabile været vil nok fortsette. Det tror i hvert fall statsmeteorolog Marit Elisabet Tuft i Vervarslinga på Vestlandet.

— Det vil være noe finvær de neste dagene, men utpå ettermiddagen kan det komme noen regnbyger. Fra torsdag av går temperaturen ned og sannsynligheten for nedbør øker, sier hun.

— Er sommeren over?

— Vi har nok noen finværsdager igjen, men jeg kan ikke se for meg at vi får noen langvarig periode med pent vær, sier statsmeteorologen.

Nervøse for sommerværet

Om vi skal tro gåsen så er høsten her. Flere tok søndag kontakt med BT og fortalte at de hadde sett flokker med grågjess fly sørover, et tradisjonelt høsttegn.

— Jeg så et par hundre gjess fly sørover i store V-er, sier Aimar Carlsen på Tertnes.

Altfor tidlig mener han.

— Jeg har fulgt med på dette i flere år, og så tidlig i august er noe av det tidligste jeg har sett gjessene fly sørover. Vi begynner å bli litt nervøse for sommerværet, sier han.

FORGJEVES: Mark Pasquine kikker etter godværet. Været var ustabilt og lite sommerlig da Elisabeth Remøy og Mark la seg på gresset på Sverresborg for å sole seg søndag formiddag.<p/>FOTO: VEGAR VALDE