ÅSMUND EGELAND asmund.egeland@bt.no — Det er trist at yrkessjåfører blir tatt for å kjøre for fort. Spesielt når sjåførene driver med offentlig transport av personer, sier politiavdelingssjef Arvid Ask ved Bergen politidistrikt til BTs nettavis. Bussjåfør fikk bot Ved en radarkontroll i Nattlandsveien mellom klokken 09.00 og 12.00 tirsdag ble hele 19 bilister stoppet for å ha kjørt for fort. Alle fikk bøter på mellom 1000 og 3000 kroner. Blant dem som ble stoppet i Nattlandsveien var to bussjåfører. En av dem kjørte en buss full av skolebarn. Bussjåføren fikk 1500 kroner i bot. Han hadde kjørt i 61 km/t i 50-sonen.

— Yrkessjåfører har et særlig ansvar, både overfor passasjerer og omgivelsene. Det er lite kjekt når sjåføren blir bøtelagt i påsyn av nær sagt hele skolen. Ungene ser i alle fall at det blir reagert, sier Arvid Ask. Liv og død Bussjåføren arbeider i Gaia Trafikk. Selskapet har tatt kontakt med politiet. Ifølge Arvid Ask ser ledelsen i Gaia alvorlig på saken, og ønsker å følge den opp.

— Sjåføren kjørte ca. 10 kilometer i timen for fort. I en gitt situasjon kan det å kjøre i 50 og det å kjøre i 60 være forskjellen på liv og død, sier Arvid Ask. Ny kontroll Om kvelden mellom klokken 19.00 og 21.00 kontrollerte politiet på ny trafikken i Nattlandsveien, men denne gangen på et nytt sted. Her ble 19 nye bilførere tatt. Høyeste hastighet var 75 km/t i 50-sonen.

Ifølge politiavdelingssjef Arvid Ask ved Bergen politidistrikt kommer politiet til å ha nye fartskontroller i tiden fremover.