— Jeg synes det holder med åtte år. Nå overlater jeg plassen til yngre krefter, sier Ragnhild Hedemann til Bergens Tidende.

I går ble det kjent at Høyres gruppeleder Martin Smith-Sivertsen gir seg som toppolitiker etter en periode. Også SV må finne en ny listetopp til bystyrevalget høsten 2003.

Den mest opplagte kandidaten er Tom Skauge, som tidligere har vegret seg mot å bli heltidspolitiker. Nå holder han muligheten åpen.

— Jeg har ikke tatt stilling ennå, sier Tom Skauge.

— Vurderer du å gi deg med lokalpolitikk?

— Jeg er jo et politisk menneske. Spørsmålet er mer om jeg skal gjøre politikken til heltidsbeskjeftigelse.

Ragnhild Hedemann fikk en bratt start som bypolitiker da hun fra tiendeplass på SV-listen ble tilbudt jobben som kommunalråd.

I 1995 hadde SV kumulert flere kandidater enn partiet fikk seter i bystyret. Det gikk hardest ut over listetopp Åge Chr. Jacobsen, som ikke fikk plass i bystyret.

Ragnhild Hedemann tok utfordringen og har særlig markert seg i barnehage- og skolesaker. I denne perioden leder hun komité for kultur, idrett og oppvekst i tillegg til å være gruppeleder.

Når tiden som heltidspolitiker er over, akter Hedemann å returnere til Høgskolen i Bergen der hun underviser i fysioterapi.