• Jeg må bare like P4, det er det eneste jeg får inn på radioen i denne bilen, og bilen har jeg 12 timer i døgnet, sier drosjesjåfør Svein Basso til BT mens Sissel synger skjønt i bakgrunnen.

Det var ikke bare enkelt å finne den gode P4 lytteren i drosjenæringen.

— Hva hører du på?

— Radio 1.

— Cd.

— Radio 1

Vi går fra bil til bil i Bergen sentrum, og de unge deltidssjåføren holder seg til Radio 1.

— Kanskje hvis dere finner en litt eldre sjåfør, foreslår en av dem.

I Fyllingsdalen treffer vi Svein Basso (33), som egentlig ikke har noe valg.

— Jeg får jo inn NRK, men slår jeg over på Radio 1 begynner det å skurre bare jeg har flytter bilen en meter, sier Basso. Men han er overhodet ikke misfornøyd med tingenes tilstand. Han liker P4.

— Setter jeg på en cd, slår radioen inn på P4 straks jeg slår den av, sier Basso, og demonstrerer. Sissels silkemyke røst fyller Subaruen. Svein Basso har hatt følge med P4 i mange år. Tidligere jobbet han som blikkenslager, og da sto radioen på P4. Hjemme står radioen på P4.

— Og så hører jeg på P4 i privatbilen, men nå har eksen tatt anlegget, så der er det stille, flirer Basso.

— Hva er det du liker på P4?

— Jeg liker aktualitetsmagasinet som går hver dag 17.30. De har det meste, til og med nyheter på samisk.

— Lar du radioen stå på med passasjerer i bilen?

— På dagtid med eldre folk i bilen står radioen som regel på. Festfolkene om kvelden vil gjerne høre en cd.

Svein Basso drar bilen pent gjennom en rundkjøring. På radioen har Sissel sluttet å synge. Nå snakker hun om karrieren og USA. Svein Basso har valgt drosjekjøring fremfor å være blikkenslager fordi han tjener bedre i drosjenæringen. Han liker dessuten friheten i yrket.

— Jeg skal si deg at jeg kommer til å savne P4. Forsvinner den må jeg i alle fall ha ny radio i bilen, sier Basso og bremser. Det er lørdagskveld og han skal kjøre til klokken blir fire-fem. P4 er en god vane å ha med på veien, mener han.

Hører på P4: Jeg liker P4 og kommer til å savne radiostasjonen om den forsvinner, sier drosjesjåfør Svein Basso. (Foto: Rune Sævig)