Medietilsynet tok for tre år siden fra SBS-eide Radio 1 flere konsesjoner. Sendeflaten til Radio 1 Bergen ble betydelig mindre.

— Det har vært en berg- og dalbane frem til nå, og det var godt å få anerkjennelse fra ledelsen at vi har gjort noe skikkelig bra her i Bergen. Det tar jeg til meg samtidig som jeg føler meg vedlig ydmyk, sier programsjef Cecilie Svabø til bt.no.

Får nasjonale lyttere

Det var i november 2010 at Radio 1 valgte å kun satse på Bergen og Oslo. Radio 1-kanalen ble erstattet av SBS-kontrollerte The Voice i Stavanger og i Trondheim.

Nå gjør kanalen comeback i disse byene, og det med mye av innholdet produsert av Radio 1 Bergen.

For føste gang skal en lokal radiokanal i Bergen lage radio for hele landet.

— Det er «poppis» med Bergensere nå. Hvis vi er litt ydmyke bergensere og ikke brautende, så tror jeg at hele landet kan like det vi gjør, sier programsjef Cecilie Svabø til bt.no.

Frynsete nerver

Den nye sendeflaten gjør de ansatte i Christian Michelsen gate en smule nervøse.

— Det er en god-følelse i magen, og jeg har skkelig med sommerfugler, sier Svabø.

Tommie Terkelsen har fokus på å komme seg gjennom de første dagene samtidig som han må sette seg inn i nytt system.

— Det gamle systemet sitter i fingrene. Alt dette nye kan jeg ikke gjøre i blinde, så jeg kjenner at nervene er der, sier Terkelsen til bt.no.

— Det er litt godt å kjenne på presset. Man blir litt spisset, og det er godt å vite at det skjer noe rundt en. Vi har klart oss bra de siste årene også, og nå får vi mulgheten til å utvide og bli enda bedre, sier programansvarlig.

Erik Hanøy gleder seg til å gå tilbake til ettermiddagssending alle hverdager fra 14 - 18.

Ledelsen i Bergen

I Bergen får Radio 1 en enda bedre distribusjon etter at eieren SBS i vinter kjøpte Radio Metros konsesjon i Bergen. Denne overdragelsen er nå endelig sluttført, og Radio 1 kan ta i bruk sin nye frekvens i byen, melder Kampanje.no.

Siden Svabø blir programsjef, legges ledelsen dermed til Bergen.

— Vi vil beholde den profilen folk kjenner. Vi skal gi folk god musikk og bra underholdning, men noen endringer blir det selvsagt, sier hun til bt.no.

Med sikret dekning i landets storbyer er Radio 1 tilbake på luften i fire storbyer. I dag klokken 12.00 gikk startskuddet. Radio 1 har også overtatt sendeflaten til Metro på 90.4. Det skal sendes fra 06 - 22 alle dager.

— Jeg håper folk er klar for skarre r-en vår, for nå kan folk høre bergensk over hele landet sier Svabø.

— Dermed har vi igjen fire Radio 1-byer, i tillegg til DAB-dekning over hele landet. Vi gleder oss, sier konstituert administrerende direktør Bernhard Steen i SBS Radio i en pressemelding.

Stolte bergensere

Radio 1 gjengen håper at bergensere vil være stolte over hva Radio 1 nå får til.

Politiker Harald Schjelderup, Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret er fornøyd med utviklingen.

— Dette er en fjær i hatten for den fantastiske gjengen i Radio 1. Og enda bedre er det jo at hele Norge får ta del i den entusiasmen, humoren og de kjappe replikkene som vi bergensere har hatt glede av i mange år, sier Schelderup.

Han vil minne folk på at både yngre og eldre, har et nærere forhold til Erik Hanøy & co enn til programledere i NRK.

Hva mener du? Skriv din mening i feltet nedenfor!

FORNØYD: Etter tre år med mindre sendeflate har Radio1 Bergen likevel klart å holde seg som den største radiokanalen i Bergen. I dag klokken 12 kom bonusen. - Vi skal sende nasjonalt fra Bergen for første gang, sier programsjef Cecilie Svabø.
CAMILLA AHAMATH