Heller ikke Gamle Rådhus står i fare. Derimot har kommunen planer om å selge det gamle rådhuset på Laksevåg, også kalt kommunehuset.

Dagfinn Øvrebotten, direktør for Bergen Bygg og Eiendom, bekrefter overfor Sydvesten at de har startet forberedelsene for å legge bygget ut for salg. Det er ikke endelig bestemt at kommunehuset skal selges, men mye tyder på at det går den veien.

BBE har fått krav om å selge eiendom, og vurderer det slik at kommunehuset på Laksevåg er blant de mer attraktive eiendommene kommunen sitter på. Bygget ligger i sjøkanten ved Damsgård, og sto klart i 1961 som staselig rådhus i daværende Laksevåg kommune. I dag huser det kommunale kontorer, mens biblioteket ble lagt ned i 2004.

— Dette er uhørt. Det er jo ikke hvilket som helst bygg, men en del av Laksevågs stolte historie. Her på Laksevåg har vi nesten ikke noe igjen, tordner Laksevåg-forkjemper Sigurd Frichsen til Sydvesten.

Også Neumanns gate 1, kontorbygget ved siden av Konsertpaleet som tidligere huset Engen kino, står på kommunens salgsliste. Flere kommunale etater har allerede flyttet ut av bygget.