Dette melder BBC.

De mener også at det vil koste fem millioner pund eller nesten 60 millioner kroner å bli kvitt rhododendronplagene. Buskene dekker nå et digert område i en ås utenfor landsbyen Bedgellert i Nord-Wales, og har begynt å spre seg oppover mot fjellene.

Rhododendron, som også kalles alperose, er en plante i lyngfamilien som er kjent for sine vakre, kirsebærrøde blomster. Men den er også svært tørst, den suger jorda der den vokser tom for vann, og få andre planter kan vokse i skyggen under den.

Planten ble innført til Bedgellert-området mot slutten av 1800-tallet, da rhododendron var høyeste hagemote i Storbritannia. Den spredte seg imidlertid raskere enn noen hadde ventet, og truer nå med å skape det fagfolkene kaller en biologisk ørken i området.

En organisasjon som kaller seg Bedgellerts Styringsgruppe for Rhododendron forsøker nå å få lokale jordeiere til å hoste opp penger til kampen mot planten. Hittil har de ikke fått inn noe særlig, skrev den britiske rikskringkastingen på sine nettsider denne uken.