Episoden skjedde i Dag Hammarskjølds vei i Fyllingsdalen torsdag morgen.

Rev fruktdisken og kastet mynter

Mannen skal ifølge politiet ha stelt i stand kvalm på Rema-butikken, før han gikk utenfor og forsøkte å stanse forbigående biler.

— Vi fikk en telefon om at ruset mann skulle rasere butikken, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt.

— Karen forsynte seg av varer på lageret til Rema-butikken i Lynghaugparken. Da betjeningen fikk han ut av lageret, forskanset han seg ved fruktdisken i butikken. Han rev ned deler av fruktdisken og kastet mynter på betjeningen, forteller politioverbetjent Lars Morten Lothe i Bergen Vest politistasjon til bt.no.

Hoppet opp på panseret

Bergenseren i trettiårene gikk til slutt ut av butikken og langs veien. Der forsøkte han å stanse biler. Han klarte å komme seg inn i en bil, men ble hevet ut igjen.

Flere bilister kontaktet politiet om mannen.

— Den rabiate mannen skal ha hoppet oppå panseret på en bil. Sjåføren fortsatte kjøringen, han turde ikke noe annet. Til slutt stanset han ved Oasen kjøpesenter, sier Gjesdal.

— Han la seg på magen på panseret og holdt seg fast. Sjåføren gjorde det eneste rette; han fortsatt å kjøre og ringte oss om hvor han tenkte å kjøre. Det gikk ikke så fort, men mannen lå på panseret i om lag en kilometer, tenker jeg, sier Lothe.

På Oasen ble mannen pågrepet av Lothe og kollegene.

Bet politimann

— Han er ganske aggressiv og utagerende, sier operasjonsleder.

— Mannen satte seg til motverge. I politibilen forsøkte karen å bite en kollega av meg i hånden, men jeg tror ikke tennene gikk gjennom huden. Han vil også bli tiltalt for vold mot offentlig tjenestemann, sier Lothe.

Mer kvalme

Mannen ble så sendt til legevakten. Politiet måtte sende bort en ekstra patrulje på grunn av at mannen forsatte å stelle i stand bråk.

— Mannen er fremstilt på Bergen legevakt og satt i fengslig forvaring. Han er påvirket og skal avhøres når han er i stand til det, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt.