EIR STEGANE

— Vi fikk telefon fra styrmannen på fergen like før klokken 17.00 om at de hadde en rabiat mannsperson om bord som de ikke klarte å håndtere, sier Arne Bringsvor, operasjonsleder ved Haugalandet politidistrikt.

Politiet fastslår at bergenseren var ruset under det oppsiktsvekkende opptrinnet, som startet da fergen Stord var omtrent midtfjords.

— Han knuste inventar, truet en trailersjåfør på livet, og oppførte seg helt vilt. På et tidspunkt lå han på gulvet og holdt seg fast i et bord. Han oppførte seg omtrent som en rev med rabies, sier Bringsvor.

Da bilene skulle kjøre i land gikk han rundt og sperret veien. Han kastet noe hardt i en trailer slik at den ble bulket. Det hele endte med at mannskapet ved hjelp av to trailersjåfører måtte binde mannen og legge seg på ham til politiet kom 25 minutter seinere.

— Patruljen var på Leirvik da de ringte, så det endte med at fergen måtte stå over en tur mens de ventet på politiet, sier Bringsvor.

29-åringen var aggressiv i bilen hele veien tilbake til arresten, og roet seg ikke før han var på plass i cellen i 19-tiden i går kveld.