Se btv-innslag

Helsevernetaten stengte forrige torsdag den flunkende nye barnehagen i Fana fordi barnas sikkerhet ikke var godt nok ivaretatt. Siden da har anleggsarbeidere jobbet på spreng for å gjøre uteforholdene tryggere.

– Vi er glad for at vi kan åpne igjen, sa barnehagestyrer Brynjulv Melve da bt.no var til stede da barna i morges på ny strømmet til en av byens største barnehager.

Sammen med tre reflekskledde kolleger hadde han tatt oppstilling ute på parkeringsplassen for å dirigere trafikken inn og ut.

En politibetjent fra politiets motorsykkelpatrulje overvåket også trafikken til og fra Rå barnehage og ungdomsskolen vegg i vegg.

Ingvar Tveit, leder for helsevernetaten i Bergen kommune, var også på plass.

– Da vi var her i forrige uke, sto det flere containere og redskaper på denne parkeringsplassen. Vi vurderte det slik at ferdselen her utgjorde en så stor risiko for barnas liv og helse at vi ikke så annen utvei enn å stenge hele barnehagen, sier han.

Det er Karmøy-bedriften Barnebygg AS som eier den flunkende nye gigantbarnehagen. Den har plass til rundt 230 barn.

– Vi regner med at rundt 200 biler kommer hit for å levere barn hver morgen, og for å hente dem senere på dagen, sier styrer Brynjulv Melve.

Barnehagen åpner så tidlig som 06.30, men hovedtyngden av barna kommer mellom 07.30 og 08.30.

Han var spent på hvordan trafikkavviklingen kom til å gå.

– Det betyr mye for oss at alt går knirkefritt for oss nå når kommunens folk er til stede for å overvåke hvordan leveringen av barna foregår, sier han.

Arne Nilsen