— Helt forkastelig, er Ingelin Morken Gundersen dom over tiden det har tatt fra saken ble anmeldt til den nå omsider kommer for retten. Hun er bistandsadvokat for en av jentene.

— Disse jentene har brukt mye energi på å bearbeide og glemme. Nå må de huske det igjen flere år etter. Det har vært forferdelig tungt å stå i dette så lenge, sier hun.

Overgrepene skjedde i 2003 og 2004. 28-åringen ble pågrepet og siktet i oktober samme år. Ifølge hans forsvarer, Knut Harald Braaten, tilsto han alt i november 2004.

— Politiet kjente til to av disse jentene. Han identifiserte seks i tillegg. Allerede i fjor høst fikk vi komplette saksdokumenter fra politiet. Da er det ingen grunn til at det skal ta så lang tid, sier han.

Statsadvokat Arild Oma er også kritisk.

— Både vi og bistandsadvokater har purret på saken. At det har tatt så mye tid er noe jeg vil komme inn på i prosedyren, sa han.

Etter det BT forstår lå saken uforholdsmessig lenge hos en av politiadvokatene i Hordaland politidistrikt.

Også tiltalte var opprørt.

— Jeg kan ikke forstå at det har tatt så lang tid når jeg tilsto allerede i november 2004. Det har vært en ekstra stor belastning, sa han - og tok til tårene for første gang under sin forklaring.