ROY HILMAR SVENDSEN

— Dette har vært en dustesak fra første stund, sier Harald Solheim (58). Innehaveren av Statoil-stasjonen ved Bjørkheim er lykkelig over seieren i eiendomsstriden, men ergrer seg like fullt over å ha tapt nesten 400.000 kroner i saksomkostninger.

Da Gulating lagmannsrett i februar slo fast at Harald Solheim var i sin fulle rett til å selge pølser og baguetter på bensinstasjonen, valgte Bjørkheim Gjestetun AS å slå seg selv konkurs. Et nytt aksjeselskap har nå tatt over kafé- og motelldriften på det gamle gjestgiveriet.

Dermed var det ikke noe å hente for Solheim, som var tilkjent 397.000 kroner i saksomkostninger fra aksjeselskapet.

Advokat Magne Revheim mener dette er et tap Solheim ikke kan leve med. Dermed kan pølsestriden få et rettslig etterspill.

— Vi er i ferd med å undersøke mulighetene for å forfølge kravet overfor enkeltpersoner i styret. De har hatt full kjennskap til risikoen ved å anlegge sak, og ikke minst selskapets økonomiske situasjon, sier Revheim.

Bostyrer Thorvald Ornell Myhre bekrefter at konkursboet ikke kan gjøre opp for seg overfor Solheim.

— Det er om lag en halv million kroner i boet, men nesten alt vil gå med til lønnskrav. Kravet fra Solheim er ikke prioritert, sier Myhre. Han er skuffet over utfallet i Høyesterett, men er samtidig glad for at saken nå er endelig avsluttet.