Ved 18.30-tiden fikk politiet telefoner fra flere bekymrede personer om at den lille krabaten krabbet rundt på Haukeland, så nær biltrafikken at han stod i fare for å bli flatere enn bacon.

Heldigvis endte dramaet lykkelig før politiet rakk å ta opp jakten.

— I åttetiden kom en bekjent oppom med grisen. Åtte mann hadde forgjeves prøvd å få tak i ham, før de til slutt klarte å fange ham med et nett, sier griseeier Geir Bore på Bratland.

Han forteller at den syv måneder gamle rånen lyder navnet «Pumba», en altetende krabat med en forkjærlighet for godterier, men lettskremt hvis man blir for nærgående.

— Jeg har laget en innhegning til ham utenfor fjøset vårt, hvor han slipper ut av og til. Nå er det andre gangen han stikker av derfra sier Bore.

Han ser ikke bort ifra at rånen hadde skikkelig griseri i tankene da han la ut på den to kilometer lange turen fra Brakstad til Haukeland.

— Pumba begynner jo å vokse til nå, så kanskje han hadde lyst på litt selskap? Hvis det er noen som har en hunngris å selge, er det bare å ta kontakt, ler grisefar.

PÅ DAMEJAKT: Eieren tror syv måneder gamle «Pumba» stikker av fordi han har lyst på dameselskap. Her er han fotografert i august i år. Da endte han hos Randi Helene Tillung på Hylkje. ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE