— Jentene var redde for at brannen skulle spre seg til det tørre landskapet rundt. En stund så det ganske dramatisk ut, sier sjåfør og lagleder Jarle Øvsthus.

Jentelaget fra Odda Fotballklubb hadde vært i Haugesund og vunnet en treningskamp 4-0. Klokken 22.10 ble noen av spillerne sluppet av på Skare. Da merket de svilukten fra traileren som nettopp hadde passert, forteller Øvsthus.

Noen minutter etter tok de igjen traileren og oppdaget stikkflammene fra ene hjulet på hengeren. Traileren bremset opp, og sjåføren kom springende etter hjelp. Øvsthus varslet om brannen, mens sjåføren fikk løsnet hengeren og kjørte trekkvognen i sikkerhet.

Blusset opp

— Jeg prøvde å slukke med pulverapparatet i minibussen, men brannen blusset raskt opp igjen og ganske snart var hengeren helt overtent, sier Øvsthus.

Han oppfattet at hengeren inneholdt trefiberplater.

Den brennende hengeren stengte veien ned mot Odda i halvannen time. Først like før midnatt var 13-åringene hjemme etter det som skulle være en helt ordinær treningskamp.

Trailerbrannen på RV 13 ved Låtefoss kombinert med bilberging på E 16 ved Vinje og stenging av Vallaviktunnelen gjorde at Hordaland i natt var nærmest isolert fra resten av landet.

Stengt og stengt

Det begynte med Vallaviktunnelen som hele denne uken er nattestengt på grunn av installasjonsarbeid . Det gjør R 7 og Hardangervidda stengt for store kjøretøy.

E16 mot Filefjell stengte som varslet halv ett i natt. Der skulle den forulykkede traileren ved Vinje berges.

Planen var å gjenåpne klokken halv fire, men bergingen tok en drøy halvtime lenger enn ventet. Litt over klokken fire i natt var E 16 gjenåpnet.

Vallaviktunnelen forblir stengt hver natt denne uken mellom klokken 20 og 06. I tillegg er tunnelen delvis stengt på dagtid. Trafikken slipper gjennom en gang i timen, opplyser Statens vegvesen.