Siden søndag har det kommet 40 cm med tørr nysnø i Eikedalen, og tirsdag var det mange som lekte seg i puddersnøen.

Tirsdagen begynte med overskyet vær og litt snø i luften, men utover dagen sprakk skydekket opp og det ble en fantastisk flott ettermiddag som både skoleelever og veldig mange andre benyttet seg av.

— Vi har fått 40 cm med tørr nysnø siden søndag og byr nå på flotte forhold i anlegget vårt. I dag har vi hatt veldig godt besøk til å være midt i uken, sier daglig leder i Eikedalen skisenter, Fredrik Tønjum.

Her er vår ny skiguide: Klikk her for snøforhold og livekamera

Stolheisen står

Selv om det har kommet godt med nysnø, sliter Eikedalen enda med å få åpnet Fjellheisen og Stolheisen.

— Selv om vi har fått 40 cm med tørr nysnø, sliter vi med å komme oss opp til toppen på stolheisen hvor det har vært veldig lite snø. Vi har forsøkt oss flere ganger, noe som har gått ut over maskinene våre, sier Tønjum.

— I dag har vi hatt maskinene oppe ved Fjellheisen for å preparere, og vi håper å kunne åpne den til helgen. Utfordringen er å få planert heistraseen skikkelig før vi åpner, sier han.

Ufine telefoner

Fredrik Tønjum blir nedringt fra folk som lurer på hvorfor ikke de to siste heisene har begynt å gå.

— Telefonen min ringer i ett fra folk som lurer på når vi skal sette de to heisene i gang. Enkelte er direkte ufine når de ringer. Vi vil selvsagt ha de to heisene i sving, men vi kan ikke sette de i gang før det er nok snø, skikkelig preparert og trygt for folk, sier han.

— Det virker som om folk tror vi ikke vil åpne de to heisene. Det er selvsagt tull. Vi kan øke kapasiteten vår veldig mye med å få heisene i sving, og vil selvsagt åpne så snart dette er mulig, sier Tønjum.

Godt besøk

Til tross for at to av heisene har stått så langt i sesongen, har de hatt godt besøk i anlegget.

— Vi har hatt godt besøk så langt i sesongen og jeg er glad for den snøen som kommer. Hadde det kommet tung nysnø før vi åpnet for sesongen, hadde dette blitt en «all time high» sesong, sier Fredrik Tønjum.

Værmelding der du bor: Prøv vår værtjeneste!