— Hele episoden var en sjokkopplevelse for oss. Vi kan jo ikke forutse at en gjest som har gått her i mange år plutselig skal «tilte» og gå løs på andre med biffkniv, sa daglig leder Trond Skråmestø på Wesselstuen til BT da knivrispingen ble kjent.

— Psykologen har fått et forelegg på 4000 kroner for legemsfornærmelse. Han vedtok forelegget, sier politiadjutant Jannicke Fløystad ved Hordaland politidistrikt.

Knivrispingen skjedde midt inne i restauranten i oktober i fjor. Psykologen, som er i 50-årene, skal ha vært beruset, men ikke overstadig. Han prøvde å sette seg ned ved et bord, men fikk beskjed av dem som satt ved bordet at han ikke var ønsket der.

Da han ble avvist, gikk psykologen tilbake til sitt eget bord og hentet en biffkniv. Han tok tak i gjesten som avviste ham, og rispet ham i halsen med kniven. Vaktene på Wesselstuen ble oppmerksomme på hva som foregikk, grep psykologen og tok kniven fra ham. Han ble geleidet ut, og holdt under kontroll av vaktene til politiet kom.

Mannen som ble rispet med kniven fikk tilbud om legehjelp, men mente at han ikke trengte det.

— Sjokket var nok verre enn såret. Det er svært beklagelig at denne gjesten skulle bli utsatt for dette, men vi har aldri før opplevd noe liknende. Vi kan jo ikke gå over til å bruke plastbestikk heller, sier daglig leder Skråmestø.

Psykologen er nektet adgang på Wesselstuen på livstid etter knivepisoden. Han har oppsøkt stedet i etterkant, men er blitt avvist i døren.