Psykologen er dømt for å ha voldtatt den 26 år gamle kvinnen mens de bodde i nærheten av hverandre i Fantoft studentby. Nå må han betale offeret 100.000 kroner i erstatning.

Episoden skjedde på hennes hybel i november 2004.

Psykologen skal ha dratt henne inn på soverommet, slengt henne på sengen og brukt fysisk makt for å tvinge henne til å gjennomføre et samleie.

Bergen tingrett finner det skjerpende at mannen brøt seg inn i leiligheten til 26-åringen, og at voldtekten skjedde i hennes «eget hjem hvor hun skulle kunne være trygg».

Kvinnen torde ikke anmelde psykologen verken for voldtekt eller truende atferd før senere. Hun fryktet for konsekvensene om hun kontaktet politiet.

Psykologen er også dømt for å ha hatt barneporno på sin private pc.

Politiet fant filmene etter en ransaking samme dagen psykologen ble arrestert. I tillegg beslagla politiet hasj, amfetamin, anabole steroider og en rekke narkotiske tabletter hos 36-åringen.

Var venner

De to var tidligere venner. Men da forholdet skar seg høsten 2004, nektet han å la kvinnen være i fred. Han skal ha ringt henne utallige ganger om natten, sendt tekstmeldinger og oppsøkt henne på gaten.

Psykologen hevdet i retten at kvinnen anmeldte ham fordi hun ønsket dramatikk og oppmerksomhet.

— Jeg har registrert at hun sier hun ble voldtatt, men det er ikke riktig, sa 36-åringen i retten.

Etter å ha fått en svært truende telefonsamtale, torde hun ikke lenger være alene hjemme og kontaktet en venn som jobber i politiet og ba han komme for å beskytte henne.

Noen timer senere hørte politimannen skrapelyder utenfor hybeldøren.

— Det sto en stor sint mann foran meg som jeg dro kjensel på. Som vakt er jeg vant til å takle folk som er ukontrollert sinte. Derfor la jeg en hånd på skulderen hans. Det neste jeg husker er at jeg ligger med ansiktet mot gulvet, sa han i retten.

De to havnet i et basketak, så ble psykologen arrestert.