To sakkyndige psykiatere ble i september oppnevnt for å undersøke den siktede i Anja-saken.

Den 23-årige mannen har innrømmet at han drepte og seksualmisbrukte Anja Weløy Aarseth (21) fra Bergen i august.

Over en måned siden avhør

Egentlig skulle psykiaterne ha kommet med sin konklusjon sist uke. Nå sier Yngve Skovly, politiadvokat i Sunnmøre politidistrikt, at de sakkyndige har bedt om en «kort utsettelse».

— Jeg kan ikke si noe konkret om årsaken til det. Men så vidt jeg vet, ligger det ingen spesielle omstendigheter bak. Psykiaterne har fått litt knapp tid, det er det eneste, sier Skovly.

Vi venter på at de siste brikkene skal falle på plass

Yngve Skovly, politiadvokat, om etterforskningen

23-åringen har ifølge Skovly ikke blitt avhørt siden han deltok i en rekonstruksjon på Akslafjellet, åstedet for drapet, i midten av oktober.

Han nekter fortsatt skyld for ranet av en kiosk i forkant av drapet.

Ønsker et siste avhør

— Vi ønsker et siste avhør av siktede for å gå gjennom alt og stille ham en del konkrete spørsmål. Når det gjelder kioskranet, mener vi å kunne knytte ham til det, sier Skovly.

Han anslår at etterforskningen vil være helt i mål i løpet av cirka to uker.

— Selv om saken for så vidt er i boks, venter vi på at de siste brikkene skal falle på plass. Vi venter blant annet på rapportene fra dem som undersøker siktedes bevegelser, og fra gruppen som gjennomgår basestasjoner og andre elektroniske spor. Dette regner vi med å få på plass i løpet av neste uke, sier politiadvokaten.

Rettssak etter planen

Dermed kan Skovly også slå fast at den planlagte rettssaken mot 23-åringen, som er forhåndsberammet til midten av februar neste år, ser ut til å kunne gå etter planen.

— Det er i hvert fall ingenting nå som tyder på at det ikke skal gå greit.

VURDERER DRAPSMANNEN: Psykiater Terje Tørrissen er en av to sakkyndige som nå er i sluttspurten i sin vurdering av den drapssiktede 23-åringen.
SCANPIX