• Skal noen få ungdommer få ødelegge for hundrevis, spør Kai Christian Bjørndal. Han var med å arrangere ungdomsfesten på Exodus denne uken.

— Jeg husker hvor gøy det var for oss å ha steder å gå ut da vi var i 16-årsalderen. Det er viktig å gjøre noe for dem, sier Bjørndal.

Festen på Exodus mandag resulterte i fyll og bråk på gaten utenfor. Ifølge politiet er det et tilbakevendende problem med de alkoholfrie arrangementene på Exodus i vinterferiene.

— Ungdommene samler seg utenfor for å drikke. Mange har sin alkoholdebut denne kvelden. Jeg tror ikke foreldrene vet hva som skjer, sa operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Bjørndal mener foreldre helt trygt kan sende barna på Exodus-fest.

— Inne på arrangementet var alt under kontroll. Ute i gaten hadde vi betalt fem politivakter for å holde orden. Det er noen få som ødelegger for hundrevis av ungdommer. Det er nesten ingen arrangementer for 16-åringer i denne byen, og det er viktig at de har noe å finne på, mener Bjørndal.

Vi har spurt fem unge på gaten om hva de synes om fritidstilbudet i Bergen for deres aldersgruppe. Les hva de svarer.

<b>- VIKTIG:</b> Kai Christian Bjørndal (27) var med å arrangere fest på Exodus. - Det er viktig med et tilbud til de under 18 i denne byen, sier han. FOTO: ANE BØRHAUG