— Jeg har kontor et annet sted i bygget, og da jeg kom ned i butikken, hadde det allerede tatt fyr. Jeg forsøkte å slukke brannen med et brannslukningsapparat, men det hjalp ingenting, sier Per Ivar Grung.

Jentene som jobbet på Bon Appetit prøvde også å slukke brannen.

— Da de oppdaget at det brant handlet de raskt og fant to brannslukningsapparater som de forsøkte å slukke brannen med, sier restaurantsjef Kathrine Kleppestø.

— Om det var dramatisk vet jeg ikke, men jeg tror de fikk litt sjokk.

Fortviler

Hun var ikke tilstede da brannen brøt ut, men har snakket med jentene som var der. En av dem er sendt til legevakten.

— Hun har nok fått røykskader, sier Kleppestø.

Grung fortviler over brannen.

— Dette var helt på trynet. Vi har gledet oss til denne helgen, og kjøpt inn nye isdisker og satt opp vaktlister. Så begynner det å brenne, sier Grung.

Peppes Pizza er naboen til Bon Appetit. Der merket de brannen med en gang.

Lite dramatikk

— Lokalet ble fylt av røyk og sjefen ga beskjed om at det definitivt ikke var noen brannøvelse. Dette skjedde før brannalarmen gikk, sier Kristian Botten Pedersen (24), servitør på Peppes Pizza. Han forteller at det fort fylte seg opp med tykk, sort røyk under glasstaket inne på Zachen.

Mellom 10 og 15 gjester ble evakuert fra restauranten uten dramatikk.

— De tok med seg resten av pizzaen og gikk, sier Pedersen.

Hos Baker Brun på andre siden av bygget derimot, merket de ingenting før brannalarmen gikk.

— Vi trodde ikke først ikke at det var noe, vi så ikke røyk, og skjønte ikke at det var alvor før brannbilen kom, sier Benedicte Halvorsen.

— Den kom rett etter alarmen gikk.

FORTVILER: Daglig leder i Bon Appetit, Per Ivar Grung.
Brekke, Eirik
- SJOKKERT: Restaurantsjef Kathrine Kleppestø sier at de som var på vakt hos Bon Appetit nok var litt sjokkert etter brannen.
Brekke, Eirik
MERKET INGENTING: Fra venstre; Lisa Erdal, Turid Dormfest, Benedicte Halvorsen og Jannike Gangstø. MMS: DYVEKE NILSSEN