Episoden skjedde natt til 3. juni. Mannen hadde funnet en ulåst bil med nøkler i Austrheim, og etter litt kjøring fant han ut at han ville kjøre til Åsane.

Bilen var da meldt stjålet, og politiet la merke til bilen da 23-åringen kom kjørende på E39 i retning Åsane. Politiet la seg bak bilen, og ved Gullgruven tok politiet oppstilling med blålys. For å unngå å bli stanset svingte mannen brått av veien og over en murkant ved Gullgruven. Etter å ha kjørt et stykke i høy hastighet med politiet på slep gjennom friluftsområder og gangstier, stoppet han til slutt ved Åmundsdalen hvor han ble pågrepet.

Mannen har ikke førerkort og ca 40 minutter etter kjøringen hadde han fortsatt 0,82 i promille.

I tillegg til dette tilfellet, var mannen også tiltalt for å ha kjørt en bil med promille i september i fjor. Han hadde heller ikke da førerkort.

Dessuten var mannen tiltalt for å ha slått hull i taket på en Gaia buss 9. juli i fjor.

23-åringen innrømmet alle forholdene i retten. Han er tidligere dømt for promillekjøring to ganger og er er dømt for kjøring uten førerkort fire ganger.

Denne gangen ble han i Nordhordland tingrett dømt til fengsel i 90 dager og fikk en bot på 15.000 kroner. Han har allerede mistet retten til å ta førerkort. I tillegg må han betale erstatning til blant annet Gaia buss AS.