Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, som skjedde på kirkegården i Loddefjord i 21.30-tiden onsdag.

Merket ingen ting

— Jenten hadde vært på bowling på Vestkanten, og gikk gjennom kirkegården på vei hjem. Hun hadde walkman, og merket ingenting før hun plutselig kjente at noen tok henne i skulderen, forteller lensmannsfullmektig Tore Salvesen til Bergens Tidende.

Da jenten snudde seg, så hun en mann rett bak seg og en annen rett ved siden av. Hun tok av seg hodetelefonene. Den nærmeste mannen spurte hvor hun skulle.

"Hjem", sa jenten. "Det skal du ikke. Du skal bli med oss", sa den ene mannen.

Jenten ble naturligvis livredd. Mannen fortalte at de hadde i bil i nærheten, og at hun måtte bli med dem dit. Han tok fatt i begge armene hennes, og begynte å dra henne med seg.

— Den andre mannen lo og sa at hun måtte være snill jente. De kom også med trusler overfor jenten, forteller lensmannsfullmektig Salvesen.

Klarte å unnslippe

Jenten klarte tilslutt å slite seg løs, og la på sprang ut porten. Hun snudde seg ikke før hun hadde kommet langt opp i Loddefjordveien. Da var det ingen som fulgte etter henne.

Gjerningsmennene er begge i midten i 20-årene. De har europeisk utseende, og snakker bergensdialekt. Den ene er 185-190 cm høy, med mørkt, kortklippet, litt rufsete hår og trent kroppsbygning. Han var iført svart t-skjorte, svarte bukser og svarte sko. Han hadde en tykk ring på lillefingeren.

Den andre mannen var ca 175-180 cm høy, og tynnere. Han hadde på seg svart genser, svart bukse og svarte sko. Også han hadde mørkt kortklippet hår.

— Vi trenger tips om hvem disse mennene kan være, og er interessert i absolutt alle opplysninger, sier Salvesen.

— Forsøk på frihetsberøvelse er en meget alvorlig sak. For den unge jenten var dette en særs skremmende og traumatisk opplevelse.

Området hvor kidnappingsforsøket skjedde, blir nå patruljert hver eneste kveld.