• Du har med å kjøre meg til hjem, hvis ikke skal det bli månelyst, sa passasjeren til bussjåføren.

Den hissige passasjeren må nå løse billett til nærmeste fengsel. Midhordland tingrett har dømt ham til fengsel i 90 dager for trusler og voldsbruk. I tillegg må han betale 5000 kroner i saksomkostninger.

Det var i august i fjor den svært berusete 41-åringen skulle ta nattbuss hjem til Askøy. Dessverre gikk bussen bare til Herdla, ikke forbi huset hans på østsiden av øyen.

Passasjeren satte seg frem ved siden av sjåføren og beordret kursendring, hvis ikke skulle han sørge for at føreren aldri mer kunne kjøre buss. Sjåføren lot seg ikke skremme. På Juvikflaten ble den fulle passasjeren kastet av. Det likte han meget, meget dårlig.

Busskapreren fortsatte til fots noen kilometer til HSDs garasje på Haugland. Der satte han seg til å vente, og da bussen skulle parkeres for natten, tok passasjeren hevn ved å plante knyttneven i sjåførens ansikt.

Deretter tok han drosje hjem. Den 41 år gamle mannen, som selv er yrkessjåfør, ble også dømt for vold og trusler mot en taxifører, brudd på løsgjengerloven og for å stikke av fra en drosjeregning.