• Jeg klatret opp stigen, for å prøve å ta meg inn til personen som var savnet. Men med det samme jeg knuste vinduet, slo røykskyen i mot meg.

— Det var nytteløst. Jeg måtte bare komme meg unna, forteller lensmannsbetjent Christian Meyer ved Austevoll lensmannskontor til Bergens Tidendes nettutgave.

Han var en av de første som kom til stedet etter at ordfører Inge Storebø selv hadde meldt fra om at det var brann i eneboligen.

I RUINER: I dette huset sloss Inge Storebø mot flammene sent søndag kveld. (Foto: Helge Hansen)

Familien var vitnerStorebøs kone og yngste datter stod da rett utenfor, og var hjelpeløse vitner til at flammene spredte seg i voldsom fart. Den omkomne befant seg inne i huset da politi og brannvesen kom til. En nabo mener å ha sett Inge Storebø komme løpende ut, umiddelbart etter at brannen ble meldt.

Foreløpig vet verken lensmann Per Nordstrand eller brannsjef John Levi Weløy om det er korrekt at Inge Storebø først var ute av huset, for deretter å gå inn i den brennende bygningen igjen.

Mandag formiddag ble den omkomne brakt ut av det nedbrente huset, og fraktet til Gades Institutt i Bergen. Her vil han bli identifisert og obdusert.

Austevoll i sorg

I Austevoll flagges det nå på halv stang. Hele bygden er preget av sjokk og sorg, etter den grufulle brannen der den avholdte ordføreren mistet livet.

Inge Storebø varslet selv brannen klokken 22.04 søndag. Sju-åtte minutter senere kom lensmannsbetjent Christian Meyer til åstedet, og det tok under et kvarter før brannvesenet var på plass. 20 mann prøvde fortvilt å slokke flammene, men det var uråd å få kontroll over brannen som nærmest var eksplosiv. Den gamle, ærverdige eneboligen — barndomshjemmet til Inge Storebøs far - er nå fullstendig utbrent.

— Det ser ut som om brannen har startet i andre etasje. Det var også der den omkomne ble funnet, opplyser lensmann i Austevoll, Per Nordstrand, til Bergens Tidendes nettutgave.

Frosne vannrør

Huseier skal ha vært i gang med å tine opp frosne vannrør, da brannen startet. Før det er foretatt nærmere undersøkelser, ønsker ikke lensmannen å uttale seg om hva som kan ha vært årsaken til brannen.