Protesterte mot parkeringsanlegg

Mellom 50 og 60 personer dukket opp på kort varsel for å demonstrere mot det planlagte parkeringsanlegget under Skansedammen.

Gårsdagens protestaksjon var den første offentlige demonstrasjonen fra aksjonsgruppen for vern av Skansen-anlegget. 3000 har så langt skrevet under et krav om fredning av stedet.

- Saken ligger nå hos Riksantikvaren, og vi oppfatter at den blir tatt seriøst, sier Anne-Line Thingnes Førsund i aksjonsgruppen.

Bystyret og Fylkesmannen har sagt ja til at det blir bygget et parkeringsanlegg med plass til 190 biler under Skansedammen. Dermed blir dybden i vannet redusert til å bli et vannspeil som er 20 cm dypt. Parken vil heller ikke bli noe hyggelig sted å være, tror Thingnes Førsund.

- Hvem vil sitte og sole seg rundt et vannspeil som raskt vil forvandle seg til en lortepøl, spør hun.

Hun frykter også at hele parken bli omdannet til et stort veikryss. Det viktigste er likevel å ta vare på området rundt brannstasjonen på Skansen, som et verneverdig kulturminne.

- Brannstasjonen er helt intakt, og området er et viktig kulturminne i forhold til Bergens historie, sier Thingnes Førsund.

Hun setter nå sin lit til Riksantikvaren og varsler flere aksjoner for å få omgjort parkeringsvedtaket.
Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt