Med rop om «frihet for Gaza» og krav om boikott av Israel var et par hundre mennesker samlet ved Den blå steinen for å demonstrere mot krigshandlingene i Gaza lørdag.

— Vi har fått mange nye medlemmer de siste dagene, rundt 300 på nasjonalt plan, sier leder i Palestinakomiteen, Marie Skeie.

Hun var fornøyd med at så mange møtte opp til tross for det fine været.

- Katastrofe

Israels politikk er en katastrofe, sa APs Marte Mjøs Persen fra talestolen. Også hun krever boikott av Israel.

— Utenriksminister Børge Brende må gå foran og innføre sanksjoner, sa Persen.

Det viktigste vil være å få i gang en kulturell og akademisk boikott, mener Skeie. Hun sier at Palestinakomiteen har vært i kontakt med Universitetet i Bergen, men at det foreløpig ikke er nok støtte til en full akademisk boikott.

— En boikott er det beste ikke-voldelige virkemiddelet vi har, og vi har sett at det har vært effektivt andre steder, sier Skeie.

Også Torstein Dahle talte til demonstrantene.

— Det vi opplever er en vedvarende undertrykkelse av det palestinske folk for å kunne rane dem, sa han.

— Israels politikk er den fremste driveren for antisemittisme i verden i dag.

Demonstrasjoner over hele verden

Over 300 mennesker er drept i Gaza siden israelerne begynte den såkalte Operation Defensive Edge i Gaza for ti dager siden.

Det har vært store demonstrasjoner mange steder i verden de siste dagene mot hendelsene i Gaza. I Istanbul kastet demonstranter steiner mot den israelske ambassaden i Ankara i går, og hengte opp palestinske flagg. Israel har valgt å redusere sin diplomatiske tilstedeværelse som følge av hendelsen.

SLAGORD: Mennesker samler seg på Torgallmenningen lørdag ettermiddag. Tidligere Rødt-politiker, Torstein Dahle (t. høyre), holdt tale.
CHRISTINA PLETTEN
APPELL: Marie Skeie, leder i Palastinakomiteen fortalte at organisasjonen har fått mange nye medlemmer der siste dagene.
CHRISTINA PLETTEN