Taxieierne sier søknader om å bytte taxisentral flere ganger har kommet bort på vei til Norgestaxi.

Det har ført til store krav mot flere av dem. Mohammad Seyyednezhad og Raymond Fortun er blant dem som hver blir avkrevd 150.000 kroner for å bytte sentral.

Søknader borte vekk

Nær halvparten av alle drosjeeierne i Bergens nest største taxisentral har nemlig byttet eller ønsker å bytte taxisentral, slik BT skrev pinseaften.

– Jeg tror Norgestaxi ikke har lyst å miste flere, og prøver å skremme bort drosjeeierne fra å søke seg til andre sentraler. Mange er redde for hvilke represalier de kan bli møtt med, sier Fortun.

Selv har han byttet sentral. Både jakken og bilen hans har nå fått logoen til nystartede Bryggen Taxi.

Sent i august i fjor søkte Fortun seg over til Bryggen Taxi. Byttetiden er seks måneder, og Fortun skulle da kunne kjøre for den nye sentralen i februar.

Ifølge Norgestaxi kom byttemeldingen aldri frem til dem. Derfor krever de ham for sentralavgift for nær syv ekstra måneder. Det utgjør 150.000 kroner.

**_Les også:

– Prøver ikke å skremme noen_**

Det er ikke første gangen at papirene ikke kommer frem til Norgestaxi.

Kommer bort

Rolf Rosenlund i Hordaland fylke sier Fortuns tilfelle bare er ett av flere der både de og andre taxisentraler har mottatt papirene – men ikke Norgestaxi. Fire ganger skal søknader ha kommet bort.

– Fylket, Bergen Taxi og Bryggen Taxi bekrefter at de har mottatt min overgangssøknad. Bare ikke Norgestaxi, sier Fortun selv.

Mohammad Seyyednezhad sto også på listen over taxieiere som ville bytte sentral. Det skulle skje i mai. Derfor fikk han fjernet de mer enn ti år gamle taksametrene fra sine tre biler.

For det ble han avkrevd 150.000 kroner. Det tilsvarer prisen for helt nye taksametre.

– De påstår at jeg har stjålet de eldgamle taksametrene. Jeg skulle til og med betale dem før avtaleperioden min var ute hos Norgestaxi, sier Seyyednezhad. Han kjører nå for Bryggen Taxi.

**_Les også:

Sjåførene flykter fra Norgestaxi_**

Får nytt stempelsystem

Ifølge ham har han flere ganger forsøkt å levere inn taksametrene, uten at Norgestaxi vil ta imot dem.

– Jeg prøvde senest i dag, men fikk beskjed om at de ikke kunne ta imot, sier Seyyednezhad.

For å forhindre at flere overgangssøknader forsvinner på veien, blir det nå innført et nytt system.

– Nå må søknaden stemples og underskrives av den gamle sentralen. Da kan vi være sikre på at både gammel og ny sentral har mottatt søknaden, sier Rosenlund.

Deisz Ørja