— Vi vil vise ofrene at vi står samlet mot IS-terroren, sier fylkestingsrepresentant Tom Sverre Tomren (MDG) som har tatt initiativ til markeringen.

Klokken 16 lørdag vil representanter fra Den Norske kirke, Bergen Moske, Kurdisk kulturråd og flere av byens politiske partier holde apeller ved den blå stein.

Bakgrunnen for arrangementet er Tomrens reaksjon på meldingene om det som nå skjer i Nord-Irak.

— Det skjer så mye grotesk der nå, på grensen til folkemord. Dette kan vi ikke la være å gjøre noe med, sier han.

Blitt kalt for «nasara»

Tomren har bakgrunn som misjonær og har bodd fire år i Afrika. Der har han bodd i områder dominert av Islam og blitt tiltalt«Nasara».

— IS har malt den arabiske bokstaven N for Nasara, altså kristen, der det bor kristne og deretter gått fra dør til dør for å fordrive, drepe eller tvangskonvertere dem. At jeg selv har blitt kalt for dette, har nok bidratt til at dette blir veldig nært for meg. Jeg må bare reagere.

De som skal holde apeller er blant andre Veman Linevai fra Kurdisk Studentunion i Bergen, Øystein Skauge fra Den norske kirke ogMomodou Bandeh fra Bergen Moske.

— Både Den norske kirke og Muslimsk råd har fått kritikk for at de har vært for tause om situasjonen i Nord-Irak. Derfor er det viktig å tilby dem en arena for uttrykke seg.

Håper mange vil komme

Videre vil flere representanter fra byens politiske partier holde apeller.

— Olav Terje Bergo fra Ap, Ove Sverre Bjørdal fra Sp, Marita Moltu fra KrF, Samba Njie fra SV og Sofie Marhaug fra Rødt kommer. Høyre kommer også, men det er ennå uklart hvem, sier Tomren.

Han håper på godt oppmøte på lørdag.

— Jeg håper det er mange som vil møte opp og høre på apellene. Jeg vet at dette er noe som rører mange av oss.

De som møter opp vil også få med seg et musikalsk innslag fra en kurdisk musiker. Hvis været er bra blir det også dueslipp.

— Duer er jo et sterkt fredssymbol i vår kultur.