— Det har vært surt og kaldt, men vi er svært godt fornøyd med responsen. Vi hadde med 2000 brosjyrer, og er snart gått tom, forteller Synnøve Kvamme, reiseleder for gruppen og leder i Granvin ungdomsråd.

De 26 ungdommene protesterer mot at Statnett skal få bygge en 420 kV-linje som luftspenn mellom Sima i Eidfjord og Samnanger.

Frykter strømkollaps

Det er den samme linjen som konsernsjef Atle Neteland i BKK har skrevet brev til statsminister Jens Stoltenberg om. Han mener linjen må bygges straks for å hindre strømkollaps i Bergen.

— Vi har stort sett fått god respons. Mange av dem vi har snakket med sier de vil gå inn på www.bevarhardanger.no og skrive under på aksjonen mot kraftlinjen, men for sjøkabel, sier Synnøve Kvamme.

Hun sier at ungdommene sitt stunt på Løvebakken i dag er en forsmak på hva hovedstaden kan vente seg 4. desember.

Busser fra hele Hardanger

— Da setter vi opp busser fra hele Hardanger, og da regner jeg med vi blir mange hundre mennesker her. Da skal vi også ha både sang, musikk, appeller og forskjellige innslag.

Synnøve Kvamme sier de i dag ikke har vært opptatt å få møte med politikerne.

— Nå handler det mest om å få folk på vår side, slik at presset mot politikerne i neste runde blir størst mulig. Men vi er blitt invitert inn til en omvisning på Stortinget, og det gleder vi oss til, sier hun.

Synspunkter på strømsituasjonen? Si din mening her.