Mannen er en gjenganger i rettssystemet. Nok en gang møtte han til et fengslingsmøte med sin forsvarer Jørgen Riple. Det skjedde mandag formiddag i Bergen tingrett. Tidligere i dag skrev BT om pågripelsen.

Tatt på stedet

— Jeg er ikke skyldig, jeg har ikke brutt meg inn, gjentok han før, under og etter rettsmøtet.

RUS: 40-åringen har levd et liv preget av rus og kriminalitet.
EIRIK BREKKE (ARKIV)

Han stilte i orange genser med norsk flagg på armen, jeans og fritidssko.Forsvareren prøvde etter beste evne å få klienten løslatt, men uten å lykkes. Lørdag morgen ble han pågrepet utenfor legevakten i Bergen sentrum, mistenkt for innbrudd og tyveri av narkotiske stoffer fra lokalene.

— Politiet fikk telefon fra legevakten klokken 07.07, og klokken 07.13 pågrep vi siktede, opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland.

Manglende evne eller vilje

Bergen tingrett mener mannen med skjellig grunn kan mistenkes for å ha brutt seg inn på et rom på legevakten og forsynt seg med medisiner.

«Etter rettens vurdering er det sannsynlighetsovervekt for at siktede er skyldig….Retten har særlig vektlagt at siktede ble pågrepet utenfor legevakten like etter tyveriet ble meldt til politiet, at siktede var i besittelse av medikamenter som legevakten har bekreftet stammer fra legevakten, de ansattes observasjoner av siktede i nærheten av rommet hvor medikamentene ble stjålet, sammenholdt med siktedes forklaring.»

Retten la særlig vekt på at han er straffedømt 51 ganger tidligere og at han ble løslatt fra soning 5.mars og kan mistenkes for innbruddet tre dager senere. Han viser manglende evne eller vilje til å avstå fra kriminalitet, heter det i kjennelsen.

40-åringen anket rettens avgjørelse. Han er redd for at han nå mister boligen sin når det nå bærer tilbake i fengsel.