— Dette er jo det samme som å vedta at man kan se på video at folk hopper i døden. Det nytter jo ikke å ringe politiet når man ser at en er på vei utfor. Da vil jo uansett politiet komme for sent, sier Arve Mikkelsen i aksjonsgruppen til BT.

Samferdselsutvalget i Hordaland fylkeskommune foreslår videoovervåking for å hindre selvmord fra broen. Det har fått aksjonsgruppen til å reagere. Blant annet med en stor protestaksjon på Askøybrua klokken 18.00 i kveld. De håper flest mulige stille opp på boren i gule vester i kveld.

- Skandale

— Dette er en skandale. Effekten av videoovervåking skal vurderes før man eventuelt vurderer andre tiltak. Hvilken effekt? Den effekten man da vil kunne se er jo effekten av at det vaktholdet som nå er på broen, ikke effekten av videoovervåking, sier Bjørg Anne Haraldstad Eliassen i aksjonsgruppen.

— I praksis betyr vedtaket at vaktene på broen må stoppe sitt arbeid den dagen videoovervåkingen er oppe og går. Ellerrs undergraver de arbeidet med å få sikret brien, sier hun.

- Sjokkert

— Jeg er sjokkert over at fylket styres av mennesker som åpenbart ikke bryr seg om de menneskeskjebnene som ødelegges på broene våre. Kanskje hadde de sett annerledes på saken om det var deres egne ungdommer som sto på utsiden av gjerdet, sier Arve Mikkelsen.

Hva mener du om video-overvåkning?