Brannen i Nedre Varåsen i Os kommune ble meldt like før klokken halv åtte søndag kveld, og politi, ambulanse og brannvesen ble sendt til stedet.

Sekunder før hadde Katrine LIndborg Olsen (37) forsøkt å tenne den nye gassovnen for å tine rørene på vaskerommet, ifølge BA. Da hun skulle skifte gasstank sa det plutselig «pang!» og Lindborg Olsen ble dekket av flammer.

Tenkte bare på døtrene

Hun forteller til avisen at hennes eneste tanke var de to døtrene på 8 og 13 år, som sov i overetasjen.

— Jeg kjente at det brant i håret og på ryggen min, men jeg bare skubbet min mor foran meg og slengte henne ut døren.

Hun løp opp til åtteåringen, og fikk til 13-åringen til å løpe til besteforeldrene over gaten.

Tobarnsmoren fikk svidd av øyenbryn og deler av håret, men priser seg lykkelig over det flammesikrede undertøyet som hun tilfeldigvis hadde på seg. Etter å ha reddet ut alle, løp hun til slutt ut selv.

— Jeg kollapset i snøen mens jeg forsøkte å kjøle armene mine. «Nå brenner huset mitt», tenkte jeg, sier hun til BA.

Kjørt til legevakten

Ifølge Brannvakten skal alle beboerne ha kommet seg raskt ut av huset.

— Én person er kjørt til legevakten. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, sa brannsjef Stein Gjøsund i Os til bt.no i går kveld.

— Vi har tatt ut en propanflaske som var i full fyr , og undersøker nå området for propanlekkasje. Det er betydelige brannskader i underetasjen hvor brannen startet, sier Gjøsund.

Klokken åtte søndag kveld kunne brannsjefen opplyse om at brannen var slukket.

Leieboere kom seg ut

Espen Sestøl (25) bor i kjellerleiligheten i huset. Han så på film sammen med to venner da brannen startet.

— Jeg hørte et brak. Katrine (huseier, red.anm.) kom og sa at vi måtte komme oss ut av huset fordi det brant, sier Sestøl til bt.no.

Sestøl trodde først brannen var oppe, men da han kom ut så han at det brant i vaskerommet i kjelleretasjen. Han takker huseieren for at han og vennene kom seg ut i tide.

— Jeg hørte brannalarmen, men trodde det var på et kjøpesenter like ved, så jeg kikket ut av vinduet for å se om det var noe som skjedde der.

På grunn av røyklukten har han ikke sovet hjemme i kveld.

Jan Petter Svendal