Politibåten hadde nok å henge fingrene i natt til lørdag. Klokken 02.00 ble en 45 år gammel mann i en småbåt kontrollert for promille på Byfjorden.

– Han ble brakt inn på politikammer for å avgi utåndingsprøve. Han hadde verdier over det som er tillatt, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Det samme var tilfellet med en 26 år gammel mann som ble stanset i Vågen en time senere. Klokken 05.16 fikk politiet mistanke mot en 26 år gammel båtfører i Eidsvågen. Også han kjørte med ulovlig promille. Like før klokken 06.00 lørdag morgen ble en 45 år gammel mann stoppet på Hjelpeskjæret.

– Han ble tatt med til legevakten for å avgi blodprøve, sier Andersen.

Slo politimannunder pågripelse

Også på veiene ble det syndet mot veitrafikkloven i natt. Sent fredag kveld var det en 40 år gammel motorsyklist som spant på torget , før han til slutt gikk over ende.

– Vi mistenker han for ikke å være edru og han er tatt blodprøve av. Under pågripelsen slo han til en av tjenestemennene, og blir også anmeldt for det, sier Andersen.

Mannen sitter nå i arresten.

Løp til skogs

En 29-åring ble stoppet i sentrum litt senere, mistenkt for å ha kjørt i ruset tilstand. Han er tatt blodprøve av.

Like før klokken 00.30 reagerte en privatperson i Kleppestø på en annen trafikant. Da politiet kom til stedet, løp han til skogs.

– Han ble hentet av politiet og tatt utåndingsprøve han. Han hadde langt over nedre grense på 0,2, sier operasjonsleder.

Biltyveri

I tillegg til promilleførere, måtte politiet hanskes med biltyver.

— Klokken 02.09 hadde vi innbrudd og tyveri av to biler. To menn på 21 og 23 år sitter nå i varetekt, sier Andersen.