1 57-åringen fra Stavanger har en svært godt betalt jobb i oljebransjen, noe som naturlig nok gjorde utslag da Stavanger tingrett behandlet promillesaken som tilståelsessak mandag morgen. Det skriver Aftenbladet.no.

Stavanger-mannen var i Bergen på forretningsreise 10. desember i fjor. Han fikk ikke parkeringsplass til bilen utenfor hotellet sitt og måtte derfor ta til takke med en plass på andre siden av Vågen.

Klokken ett om natten, etter at han ifølge egen forklaring hadde drukket to halvlitere med kollegaer, ønsket han å flytte bilen de 200-300 meterne til hotellet sitt.

57-åringen forklarte retten at han under kjøreturen ble stoppet av en kvinne som spurte om han kunne kjøre henne til Møhlenpris, en bydel i nærheten av sentrum. Hun gikk inn i bilen og så kom politiet. I retten sto siktede på at han bare skulle kjøre til hotellet.

Promillen ble målt til 0,76.

I promillesaker skal boten normalt settes til halvannen ganger brutto månedslønn. Stavanger tingrett la til grunn en månedsinntekt på 118.000 kroner og dømte 57-åringen til å betale 170.000 kroner til statskassen, betinget fengsel i 16 dager og tap av førerretten i 16 måneder. For å få tilbake førerkortet, må han avlegge ny førerprøve.

Rettssaken startet klokken 09.00 mandag morgen. Klokken 10.15 hadde 57-åringen mottatt og vedtatt dommen.