Redningsskøyte, politibåt, losfartøy og flere andre båter deltok i søket etter en fritidsbåt utenfor Sotra mandag formiddag.

— Politibåten påtraff fritidsbåten i Hjeltefjorden. De fikk tatt båten med tre personer inn til Solsvik. Det er mistanke om promille, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt.

Nødmelding

Tre menn i førtiårene var om bord i båten. .

Søket ble igangsatt etter at det ble ringt inn en falsk melding om at fritidsbåten var i havsnød.

— De sa at de befant seg i nærheten av Marsteinen og at båten tok inn vann. Begge deler viste seg å være helt feil. Båten ble funnet på østsiden av Sotra, i nærheten av Vindenes, sier redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til Vestnytt.

- I god form

Båten tok ikke inn vann, og personene om bord var så visst ikke i havsnød.

— Alt er vel. Personene i båten er i god form, og vel så det, sier redningsleder Eirik Walle.

— Det vil det bli opprettet sak om falsk nødmelding. En person vil bli anmeldt fordi vedkommende beskrev en situasjon som ikke var i overenstemmelse med den reelle, sier operasjonsleder Geitle.

- Uklar nødmelding

Flere båter deltok i søket, og et Sea King-helikopter var også på vei fra Florø for å delta i letingen, opplyste redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til BT mandag formiddag.

HRS var usikker på om de stod overfor en virkelig nødsituasjon.

— Meldingen som kom på mobiltelefon var litt uklar, men vi satte i gang aksjon som om vi sto overfor en reell situasjon. sa Walle.

- Skulle til London

De samme personene som var om bord i båten tok for øvrig kontakt med BA mandag morgen.

Mannen som ringte forklarte at de hadde lagt ut fra Vågen i dag tidlig, og at de hadde kurs mot London.